Fălticeni, Str. Republicii, nr. 16

office@doctorlungu.ro

Razele X dentare sunt folosite pentru a realiza imagini rapide și nedureroase ale dinților și maxilarelor.  Imaginile sunt afișate pe film sau pe monitorul computerului (imagini digitale) după ce razele X trec printr-o zonă a corpului și sunt absorbite diferit în funcție de densitatea structurilor. Părțile dense ale corpului, cum ar fi oasele și dinții, absorb o mare parte din razele X și vor apărea ca zone albe pe imaginea rezultată, în timp ce părțile mai puțin dense ale corpului, cum ar fi nervii și mușchii, absorb mai puțin, arătând ca nuanțe de gri.

Razele X dentare sunt folosite pentru a diagnostica bolile care afectează dinții și oasele. Acestea oferă informații importante pentru a ajuta la planificarea tratamentului stomatologic adecvat.

Ele pot fi utilizate pentru a identifica: numărul, dimensiunea și poziția dinților; caria dentară inițială sau avansată; pierderea osoasă cauzată de boala parodontală; infecția dentară; fracturi de maxilar; probleme de ocluzie; leziuni ale maxilarului; alte anomalii ale dinților și oaselor.

Radiografia dentară prezintă un risc mult mai mic decât o problemă dentară neidentificată și netratată. În mod curent, noi ne expunem zilnic radiațiilor din diferite surse naturale (atmosferice, cosmice, terestre) dar și surse artificiale (cuptor cu microunde, televizor, monitor, telefon mobil, etc.). Toate acestea reprezintă o cantitate de radiație cu mult, mult mai mare decât cea primită cu ocazia efectuării uneia sau mai multor radiografii dentare, fie ele digitale sau pe film.

Radiografiile dentare efectuate strict la recomandarea unui specialist, de către specialiști cu experiențâ, cu aparaturi de înaltă tehnologie, ce filtrează și dozează foarte eficient cantitatea de raze X, sunt sigure pentru sănătatea noastră iar motivul pentru care personalul din centrele de radiologie stă departe este pentru eliminarea riscului de expunere treptată care se acumulează zi de zi pe parcursul carierei.


Dr. Lungu Nicu-Ovidiu

CONTRACT CAS-SV

0230540424


Dr. Lungu Alina

CONTRACT CAS-SV

0230540424


Servicii radiologie și imagistică dentară

× Cum vă putem ajuta