Fălticeni, Str. Republicii, nr. 16

office@doctorlungu.ro

Centrul de radiologie dentară Klunker-Xray din cadrul clinicii Doctor Lungu pune la dispoziția pacienților noștri o gamă completă de servicii de radiologie și imagistică dentară la cele mai înalte standarde de calitate. Centrul este dotat cu aparatură de ulimă generație ceea ne face să fim un etalon al calității în radiologia și imagistica dentară.

Radiografia digitală retroalveolară

Radiografia retroalveolară se realizează pentru un dinte, sau un grup de doi sau trei dinți. Radiografia retroalveolară evidențiază dintele în întregime, la dimensiuni reale. Se pot vedea coroana, rădăcina și chiar osul în care este aceasta ancorată. Radiografia retroalveolară este recomandată în tratamentele endodontice, parodontale, chirurgicale, pentru vizualizarea rădăcinii sau a coroanei dintelui.

Radiografia digitală panoramică

Radiografia panoramică (Ortopantomografia) furnizează medicului o imagine de ansamblu asupra ambelor arcade dentare, a sinusurilor precum și a canalelor mandibulare permițând observarea poziției dinților apăruți sau a celor emergenți precum și detectarea anumitor afecțiuni. În baza radiografiei panoramice, medicul și pacientul discută despre planul de tratament  și care reprezintă pașii care trebuie urmați pentru rezolvarea problemelor dentare existente. 

Radiografia digitală bite-wing

Este radiografia cu film mușcat care afișează cariile, tartrul și problemele gingivale. Ea prezintă o imagine a coroanelor dinților și afișează perechile individuale de dinți, cel de sus și cel de jos.

Telecefalografie de profil

Telecefalografia de profil evidențiază întregul craniu și este utilă în cazurile ortodontice deoarece se examinează dinții în raport cu maxilarul și profilul pacientului.

Radiografie sinusuri anterioare (SAF)

Sinusurile feței se împart în sinusurile anterioare si sinusurile posterioare și sunt simetrice de o parte și de alta a liniei mediane. Sinusurile anterioare sunt reprezentate prin: sinusurile maxilare, sinusurile frontale și celulele etmoidale anterioare. Radiografia de sinusuri anterioare este indicată de către medicii stomatologi în vrederea identificării situației sinusului față de dinții sinusali dar și de către medici specialiști ORL pentru a stabili patologia sinuzală.

Tomografia computerizată CBCT

Tomografia computerizată cu fascicul conic (CBCT – Cone-beam computed tomography systems) este o modalitate avansată de imagistică ce are aplicații clinice multiple în domeniul stomatologiei.

CBCT s-a dovedit a fi o metodă de investigație de succes în imagistica dentară și maxilo-facială.

Cu ajutorul tomografiei computerizate, medicul poate avea imaginea tri-dimensională reală la scară, a dinților, maxilarelor, sinusurilor și articulațiilor din regiunea maxilo-facială. Folosind un fascicul conic de raze X, scanerul CBCT are nevoie de o unică rotație în jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistică, în vederea obținerii modelului virtual 3D al pacientului.

Astfel se poate evalua volumul osos, densitatea osoasă, se pot realiza măsurători foarte precise la nivelul crestei alveolare, se poate depista existența fracturilor dar și cea a tumorilor, traiectul nervilor, forma și patologia sinusurilor, articulațiilor temporo-mandibulare etc. Tomografia computerizată CBCT are de asemenea un rol foarte important, dincolo de diagnosticare, în planificarea viitoarelor tratamente chirurgicale, implantare, ortodontice și protetice. Astfel, planul de tratament al pacientului va avea o acuratețe și un prognostic mai bun.

radiologie dentara

In parteneriat cu Klunker-Xray

Servicii radiologie și imagistică dentară:

Ortopantomografie 1:170 lei
Telecefalografie profil65 lei
Radiografie retroalveolară25 lei
Bitewing25 lei
Radiografie sinusuri anterioare (SAF)65 lei
Tomografie 3D total250 lei
Tomografie 3D partial100 lei
Tomografie 3D maxilar150 lei
Tomografie 3D mandibulă150 lei
Tomografie 3D post-operator100 lei
Tomografie 3D sinusuri fronto-maxilare-mastoide (O.R.L.)150 lei
Reprintare pe film (primul exemplar este gratuit)5 lei
Transmitere pe email cu program de vizualizare și măsuraregratuit
Viewer CT pe suport USB15 lei
Dublura Viewer CT pe suport USB50 lei
Denvis Cloud (doar pentru medicii colaboratori)gratuit
× Cum vă putem ajuta