Fălticeni, Str. Republicii, nr. 16

office@doctorlungu.ro

urologie

Urologie

Urologia este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor tractului urinar și a sistemului reproductiv masculin. Organele și structurile anatomice aflate în domeniul urologiei sunt rinichii, glandele suprarenale, uretere, vezica urinară, uretra, cât și organele reproductive masculine: testicule, epididim, vasele deferente, veziculele seminale, prostata și penisul.

Tracturile urinare și reproductive sunt intim legate și, de foarte multe ori, bolile unui sistem vor afecta sistemul complementar. Tulburările genitourinare reprezintă domeniul patologiei cu care urologia se ocupă, atât din punct de vedere medical, ca de exemplu în cazul infecțiilor urinare, hiperplaziei benigne de prostată și tratamentului conservator al acestora, cât și cura chirurgicală a unor afecțiuni ca tumorile maligne renale, vezicale și prostatice, litiaza renală sau vezicală, malformații congenitale, traumatisme reno-urinare și incontinența de efort.

Un control de rutină la urolog este recomandat tuturor bărbaților de peste 50 ani, iar sub această vârsta celor care au în antecedentele familiale patologie prostatică.

Dacă aveți una din urmatoarele afecțiuni este recomandat să consultați un medic urolog: dureri în zona urogenitală, dureri pelvine, dificultăți în menținerea unei erecții, infertilitate; tulburări de micțiune (frecvență, cantitate, modificări culoare); modificări ale urinei și ale spermei; dureri lombare de cauza necunoscută, durerea localizată în regiunea lombară este caracteristică pentru patologii ale rinichilor, în timp ce durerea la nivelul regiunii suprapubiene este specifică bolilor de vezică urinară.

Echipa:

Dr. Ivănuță Marius

Medic Specialist Urologie

Consultație + ecografie260
Consultație urologie150
Dilatație uretrale200
Înlocuire sondă cistostomie suprapubiană Foley150
Montare sondă ureterovezicală Foley100
Puncție biopsie prostatică (nu include rezultatul histopatologic)700
Suprimare sondă JJ500
Uretrocistoscopie500
× Cum vă putem ajuta