Fălticeni, Str. Republicii, nr. 16

office@doctorlungu.ro

Medicină internă

Medicină internă

Medicina internă este specialitatea medicală axată pe diagnosticul, tratamentul și îngrijirea bolilor în rândul adulților, de la condiții minore la afecțiuni complexe. Specialitatea medicinii interne acoperă o gama largă de afecțiuni ale organelor interne ale corpului.

Prin medicina internă se realizează prevenția bolilor. Dacă pacientul nu știe cărui medic să se adreseze, atunci ar fi recomandat să înceapă cu un consult la medicul internist. Printr-un consult de medicină internă, pacientul evită excesul de consulturi medicale, ce pot să nu fie necesare. Specialistul de medicină internă diagnostichează și tratează adulții cu afecțiuni respiratorii, cardiace, digestive, renale, hematologice, metabolice.

În cazul în care aveți simptome vagi sau neclare, care nu par să țină de un anumit organ, cum ar fi:febră, oboseală, scăderea în greutate, lipsa poftei de mâncare, starea generală proastă, astenie, dureri abdominale, dureri în regiunea lombară. Însă acestea nu sunt singurele simptome care ar trebui să direcționeze pacientul către un consult de medicină internă. Pentru orice alte simptome, este util un control inițial la un specialist de medicina internă.

În majoritatea cazurilor, pacienții suferă de mai multe afecțiuni, care necesită multiple forme de tratament. Tocmai de aceea este și recomandat consultul de medicină internă. Medicul internist analizează fiecare caz și în urma anamnezei,  a interpretării analizelor de laborator și  investigațiilor imagistie, decide care din cazuri necesită consult sau tratament supraspecializat (cardiolog, pneumolog, nefrolog, hematolog, gastroenterolog, chirurg, urolog, oncolog).

Dr. Lăcătușu Alina

Medic Specialist Medicină Internă

Contract CAS-SV

Competențe:
Nutriție și boli metabolice
Electrocardiografie
Testare de efort

Electrocardiogramă cu interpretare100
Consultație170
Consultație la domiciliu300
Revenire la domiciliu150
× Cum vă putem ajuta