Fălticeni, Str. Republicii, nr. 16

office@doctorlungu.ro

Cardiologie

Cardiologia este ramura medicinei interne care se ocupă cu studiul anatomiei, fiziologiei și patologiei inimii și al bolilor de inimă.

Cardiologia cuprinde diagnosticul și tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolii cardiace ischemice, insuficienței cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor și al bolilor pericardului. Medicii specializați în acest domeniu al medicinei se numesc cardiologi. Nu trebuie confundați cu medicii chirurgi cardiovasculari care efectuează intervenții chirurgicale pe cord.

Dacă o persoană are simptome de afecțiune cardiacă trebuie să se adreseze unui medic cardiolog. Printre simptomele care pot indica o afecțiune cardiacă se numară: dureri în piept; palpitații; oboseală; stare de slăbiciune; amețeli; tulburări de ritm cardiac; inflamații în zona gleznelor, mâinilor și a abdomenului; modificari ale ritmului cardiac; hipertensiune arterială.

Bolile cardiovasculare pot fi asimptomatice sau au manifestări reduse în fazele incipiente. Dacă aveți  istoric familial de boli cardiovasculare, prezentați simptome tipice afecțiunilor cardiace sau aveți un stil de viață care vă predispune către patologia cardiacă, mergeți la un consult cardiologic preventiv.

Persoanele care suferă de obezitate, diabet, hipercolesterolemie sau hipertensiune arterială, se confruntă cu un risc crescut al apariției bolillor cardiovasculare și este recomandat și pentru acestea să meargă la un consult cardiologic preventiv.

Controlul cardiologic constă în anamneză (istoricul pacientului), analiza investigațiilor medicale anterioate, examen clinic cardiovascular, investigații imagistice (ecografie cardiacă sau electrocardiogramă) și raport medical cu concluziile evaluării medicale și recomandările de conduită și tratament.

Tratamentul bolilor cardiovasculare depinde de tipul de afecțiune de care suferă fiecare pacient, însă posibilitățile terapeutice variază de la modificări ale stilului de viață, medicație și până la intervenții minim invazive sau chiar chirurgie cardiovasculară deschisă.

Echipa:

Dr. Babagoli Ady

Medic Specialist Cardiologie

Contract CAS-SV

Ecocardiografie300
EKG cu interpretare150
Revenire250
Citire analize + tratament25
Consultație + ecocardiografie + referat500
Consultație + EKG + referat350
Referat200
Montare Holter TA / 24 ore150
Pachet Ecocardiografie, EKG, consultatie420
× Cum vă putem ajuta